Kålrotfritters
Nyt sunne kålrotsfritters: En enkel og deilig vri på kålroten som kan nytes med den ekstra kålrotstappen du lager.
20-40 min
2 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær kålroten i terninger. Spar en skive og riv den grovt. Den skal du ha i blandingen.
- Kok opp vann med litt salt og kok kålrotterningene så vidt mør i så lite vann som mulig. Kok gjerne med laurbærblader. Det gir fin smak.
- Hell av vannet og la kålroten dampe seg tør.
- Mos med en potetmoser eller lignende.
- Bland inn egg, vårløk, revet kålrot, sennep, og smuldret fetaost. Blandingen kan du gjerne lage i god tid. Den tåler å stå litt.
- Smak til med pepper og sennep. For ekstra sterk smak så tilsett gjerne chilipulver eller 1 ts srirachasaus, eller mer, om du ønsker.
- Ha olje i en varm stekepanne.
- Bruk en god skje av blandingen til hver fritters.
- Stek 2-3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.
Server fritters til lunsj eller middag, sammen med en salat, eller som snack med en god dipp til. De er også supre i nistepakken.