Kålrotfritters

Nyt sunne kålrotsfritters: En enkel og deilig vri på kålroten som kan nytes med den ekstra kålrotstappen du lager.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kålrot
  • 2 ts salt til kokevann
  • 2 laurbærblad
  • 2 egg
  • 1 bunt vårløk finkuttet
  • 1 dl hvetemel
  • 100 g fetaost i biter
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts sennep (kan sløyfes)
  • 2 ts soyaolje til steking

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær kålroten i terninger. Spar en skive og riv den grovt. Den skal du ha i blandingen.
  2. Kok opp vann med litt salt og kok kålrotterningene så vidt mør i så lite vann som mulig. Kok gjerne med laurbærblader. Det gir fin smak.
  3. Hell av vannet og la kålroten dampe seg tør.
  4. Mos med en potetmoser eller lignende.
  5. Bland inn egg, vårløk, revet kålrot, sennep, og smuldret fetaost. Blandingen kan du gjerne lage i god tid. Den tåler å stå litt.
  6. Smak til med pepper og sennep. For ekstra sterk smak så tilsett gjerne chilipulver eller 1 ts srirachasaus, eller mer, om du ønsker.
  7. Ha olje i en varm stekepanne.
  8. Bruk en god skje av blandingen til hver fritters.
  9. Stek 2-3 minutter på hver side til de er gyllenbrune.

 

Server fritters til lunsj eller middag, sammen med en salat, eller som snack med en god dipp til. De er også supre i nistepakken.
Del på Facebook